اگر در حال تغییر دکوراسیون و طراحی آشپزخانه‌تان هستید، حتما می‌دانید که کابینت آشپزخانه تاثیر بسیار زیادی بر زیبایی و حس کلی فضا می‌گذارند. در سال‌های اخیر، کابینت‌ هایی از جنس گلاس و لمینت به خاطر زیبایی فوق‌العاده‌شان بسیار پرطرفدار شده‌اند. جدای از جنس کابینت‌ها، جنس پوشش روی کابینت بسیار مهم است. البته هیچگاه نمی‌توان گفت که مدل کابینت‌ های گلاس خوب و بقیه بد هستند یا برعکس. هر مدل و متریالی مزایا و معایب خودش را دارد که شما باید با توجه به آن‌ها و اولویت‌ها و استایل آشپزخانه‌تان یکی را انتخاب کنید.‌


های گلاس چیست؟‌

های گلاس درواقع همان ام دی اف است که یک روکش پلکسی گلاس دارد. اما پلکسی گلاس چیست؟ نوعی پلاستیک شیشه مانند و بسیار شفاف است. این پلاستیک از شیشه کم وزن تر، اما مقاوم‌تر است و قابلیت تولید در رنگ‌ها و طرح‌های متنوعی دارد. به علت براقی و تنوع زیاد این متریال در طراحی کابینت‌های آشپزخانه و سرویس بهداشتی بسیار استفاده می‌شود.


مزایای کابینت‌ های گلاس

انواع مدل کابینت‌‌ های گلاس، بسیار چشمگیر هستند و با دکوراسیون مدرن آشپزخانه یا سرویس بهداشتی همخوانی بالایی دارند. این مدل بیشتر برای آشپزخانه‌های مدرن مناسب است تا آشپزخانه‌های سنتی.

یکی از مهم‌ترین دلایلی که صاحبان خانه، کابینت‌ های گلاس را انتخاب می‌کنند، بازتاب خوبی است که نسبت به نور دارد. بازتاب نور توسط متریال‌ های گلاس، باعث می‌شود فضا بزرگتر و روشن‌تر به نظر برسد و این برای کسانی که آشپزخانه کوچک دارند نکته‌ی مهمی است؛ بنابراین مهم نیست آشپزخانه تان چند متر است، به هر حال کابینت‌ های گلاس آنرا بزرگتر نشان می‌دهد.

یکی دیگر از مزایای استفاده از کابینت‌ های گلاس این است که این جنس کابینت به سادگی پاک می‌شود. هر لکه‌ای به راحتی و بدون هیچ زحمتی از روی آن تمیز می‌شود. تنها کافیست از یک پارچه‌ی نرم استفاده کنید تا روی کابینت‌ها خش نیافتد.

کابینت‌ های گلاس، همچنین ضد آب است. این موضوع هم آنرا برای استفاده در آشپزخانه و حمام مناسب‌تر می‌کند.

یکی دیگر از مزایای کابینت‌ های گلاس، سادگی طرح است. آشپزخانه محلی است که به علت ظرف و ابزار‌های زیاد، جزئیات بصری بیشماری در آن به چشم می‌خورد. این جزئیات در کنار یک کابینت تک رنگ و براق و البته بدون فریم زیبایی عجیبی به دکوراسیون داخلی آشپزخانه‌تان می‌دهد.


معایب کابینت‌ های گلاس

خب از مزایای مدل کابینت‌های گلاس گفته شد. مسلما هیچی چیز خوب یا بد مطلق نیست؛ های گلاس هم همینطور.

کابینت‌ های گلاس از آنجا که رفلکس نوری زیادی دارند، هرگونه لک و اثر انگشت را خیلی زود و واضح نشان می‌دهند. اگر شما زمان زیادی برای رسیدگی به کابینت‌هایتان ندارید و نمی‌توانید وقت زیادی صرف دستمال کشیدن آن‌ها کنید، بهتر است مدل مات آن‌ها را انتخاب کنید تا خط و خش و لک روی آن نمایان نباشد. (البته همانطور که گفتیم تمیز کردن‌ های گلاس بسیار بی دردسر است). همچنین رنگ تیره نسبت به رنگ روشن‌ های گلاس، نقص‌ها و لک‌ها را بیشتر نشان می‌دهد.

به این نکته توجه داشته باشید که کابینت‌ های گلاس مات، کمی دشوارتر از کابینت‌های گلاس براق تمیز می‌شود. ضمن اینکه‌های گلاس مات می‌تواند بافت دار هم انتخاب شود. در این صورت درست است که کمتر لک و خش را نشان می‌دهد، اما سخت‌تر هم تمیز می‌شود.


پیشنهاد می‌کنیم ...

اگر هرچه فکر می‌کنید، دلتان پیش مدل کابینت‌ های گلاس است به این نکته توجه کنید که کابینت‌های بالایی، چون بیشتر در معرض دید و بازتاب نور هستند، ممکن است بیشتر آثار انگشت یا لک‌ها و خش‌ها را نشان بدهند؛ بنابراین اگر خیلی نگران این مسئله هستید، یا خیلی برایتان تمیزی و کامل بودن کابینت‌ها مهم است، پیشنهاد می‌کنیم یک ترکیب مات و براق را انتخاب کنید که کابینت‌های بالایی مات و کابینت‌های پایینی براق باشند. تا کمتر درگیر لک و خش‌ها شوید.

هنگام انتخاب مدل کابینت‌ های گلاس، به دستگیره و کشو‌های آن توجه کنید.‌ های گلاس از آنجا که شکل و شمایلی مدرن دارد، باید دستگیره‌ای داشته باشد که ظریف و مدرن باشد. بهتر است این دستگیره‌ها فلزی باشند و با توجه به خطوط افقی و عمودی، با مشورت طراح مهم است که دستگیره‌ی افقی نصب کنید یا عمودی.


مدل کابینت‌ های گلاس، برای آشپزخانه‌های مدرن و سنتی

در ادامه تعدادی آشپزخانه برمبنای عملکرد و طراحی بررسی و تعدادی به عنوان بهترین معرفی شده‌اند. اگر در تک و تای تغییر دکوراسیون آشپزخانهتان هستید شاید این نمونه‌ها برایتان الهام بخش باشد.

ترکیب رنگ زرشکی و سفید، تضاد هیجان و آرامش



کابینت‌ های گلاس رنگی: انتخاب کابینت‌ های گلاس رنگی، می‌تواند بسیار جالب باشد، یک فضای فانتزی و جذاب، اما دقت کنید در کاربرد این رنگ زیاده روی نکنید، چون ممکن است بعد از مدتی خسته کننده باشد.



کابینت‌ های گلاس شارپ: رنگ قرمز در کنار سفید، و رنگ خنثی خاکستری، جلوه‌ی جالبی دارد. اگر دقت کنید جزئیات در این آشپزخانه بسیار کم است و رنگ قرمز فقط در قسمت محدودی استفاده شده است.




منبع: سایت ستاره